robcommandeur@outlook.com   |   +316 30 65 2996
Follow us :-

Over ons

“Let me please introduce myself”

The Remedy Bluesband is begonnen op een stoffige zolderkamer met een paar oude gitaren en een half kratje Hertog Jan. Na het samenstellen van een playlist van 30 stevige blues en blues/rock nummers werd het eerste optreden gegeven in thuisbasis Eric’s Bar Goes. De repertoire bestaat uit muziek van de oude helden als Stevie Ray Vaughan, Rory Gallagher, Jimi Hendrix en de nieuwere blues talenten zoals Joe Bonamassa, Julian Sas, Kenny Wayne Shepard. Na de vele optredens die daarop volgden, is The Remedy ook eigen nummers gaan schrijven.

The Remedy staat bekend om zijn complete blues-sound door schreeuwende gitaren, dampende Hammond-lijnen en een stuwende ritme sectie. Daarnaast wordt op het podium geen moment stil gestaan en wordt er continu interactie gezocht met het publiek waardoor elk optreden een unieke beleving is.

Rob Commandeur: Frontman – Lead vocals – Lead guitar

Rob is oprichter, frontman en met meer dan 10 jaar podiumervaring de meest ervaren muzikant van de band. Met zijn passie, enthousiasme, donkere blues stem en bovenal onnavolgbare gitaarsolo’s, sleept hij het publiek mee in de muziek en bezorgt hij menig liefhebber kippenvel op de huid waardoor elk optreden een optreden om niet te vergeten wordt. Zien is geloven! Naast zanger en lead gitarist staat Rob aan de basis van het meeste eigen werk van de band.

Jeroen van Zee: Hammond – Keys – Rhythm Guitar

Jeroen is het multi-talent uit de band. Naast een swingende rock n’ roll piano knalt Jeroen stomende Hammond partijen de zaal in. Daarnaast stapt hij een aantal keer per optreden van achter zijn toetsen om met zijn telecaster vuige blues-licks te spelen. Jeroen streeft naar perfectie in zijn spel en leeft zich maximaal in, in elk nummer. Als hij naast Rob op het podium staat met zijn gitaar ontstaat er een samenspel waar blues met veel gitaargeweld wordt gebracht.

Peter Kok: Bass – Backing vocals

Peter zorgt voor de groove in de muziek van The Remedy. Hij is de muzikaalste in de band als het gaat om het muzikaal gehoor. Geef Peter een melodielijn en hij speelt het binnen 3 seconden mee. Naast z’n stuwende basspel verzorgt Peter de backingvocals en voegt een aantal mooie harmonieen toe. In samenwerking met Marcel zorgt hij dat de ritme sectie staat als een huis. Nieuwe nummers en nieuwe invloeden worden door hem regelmatig in de oefenruimte ten gehore gebracht.

Marcel Allewijn: Drums – Backing vocals

Marcel is de stuwende kracht in de band. Met zijn energieke verschijning zorgt hij voor een show vanachter zijn drumstel. Marcel varieert van het spelen van krachtig drumfills tot het helemaal opgezogen worden door een slow-blues. Binnen de band is Marcel de man wat de grappen. Als hij zijn drumstokken neerlegt dat zorgt hij regelmatig voor wat krachtige oneliners. Naast drummen zorgt Marcel voor de hoge noten in de backingvocals.